Bavaria World Darts Trophy: Hankey kansloos ten onder

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Zondag 03 September 2006 om 11:14
Zonder het Gary Anderson ook maar even moeilijk te hebben gemaakt, is Ted Hankey uit het toernooi gekegeld. De Engelsman zat vanaf het begin alles behalve lekker in de wedstrijd en leverde een wanprestatie. Taylor liet in de eerste ronde van de Bavaria World Trophy zien hoe het wel moet. ‘The Power’ liet niets heel van de Deen Brian Sorensen.

Grand Slam Junior WDT
De eerste editie van de Grand Slam Junior WDT begon met een partij tussen Sven van Dun en de Deense jeugdinternational Vladimir Andersen. De relatief onbekende Deen begon sterk, maar kon Van Dun niet bijbenen. Het werd 4-1 voor de Tilburger.
In de halve finale van het jeugdtoernooi staat Van Dun tegenover Richie George. De zoon van oud-topper Bobby speelde geen superpartij tegen Pieter Collijn, maar was in de zevende en beslissende leg net even iets scherper dan de Nederlander; 4-3.

Bavaria World Darts Trophy
Behalve de ontmaskering van Hankey, het ontzettend hoge gemiddelde van Taylor (34,78 per dart) was er meer te beleven in Utrecht. Zo liet Shaun Greatbatch zijn tegenstander John Walton ontsnappen. ‘9 Dart’ liet negen kansen om de wedstrijd te winnen onbenut en moest aan het einde van de rit buigen voor ‘John Boy’: 3-2.
Het PDC-onderonsje tussen Colin Lloyd en Peter Manley was weinig spectaculair. ‘Jaws’ speelde zakelijk en versloeg ‘One Dart’, die amper in het stuk voorkwam.
De tweede PDC-speler die een plekje in de tweede ronde veroverde, was Ronnie Baxter. Hij startte slecht tegen Paul Hogan, maar herstelde zich prima: 3-1.
Paul ‘Polly Boy’ Hanvidge kon zijn goede vorm van de afgelopen maanden niet vasthouden. De Schot was kansloos tegen de Engelsman Martin Atkins, die nog niet eens echt op stoom kwam: 3-0.

Programma zondag 3 september
Grand Slam Junior WDT
14.00 uur: Ron Meulenkamp (NED) – Oskar Lukasiak (ZWE)
20.00 uur: Jan Dekker (NED) – Jeffrey Vanbergen (BEL)
Bavaria World Trophy
14.30 uur: Niels de Ruiter (NED) – Mareno Michels (NED)
15.20 uur: Tony Eccles (ENG) – Jelle Klaasen (NED)
16.10 uur: Dick van Dijk (NED) – Tony O’Shea (ENG)
20.30 uur: Martin Adams (ENG) – Albertino Essers (NED)
21.20 uur: Goran Klemme (ZWE) – Vincent van der Voort (NED)
22.10 uur: Mike Veitch (SCH) – Dirk Hespeels (BEL)