Nodor dartborden

Nodor is begonnen in 1919 met de productie van boetseerklei. De bedrijfsnaam werd afgeleid uit het feit dat de klei ‘geen geur’ had. Ze begonnen met het produceren van hun eerste dartborden in 1923, die werden gemaakt met behulp van klei. De dartborden van klei zijn het eigenlijk nooit echt geworden en toen is Nodor overgestapt op het maken van de traditionele iep dartborden die populair waren op het moment.

Het is in 1931 dat een van de belangrijkste vernieuwingen de de dartborden ontstond: een dartbord van borstelhaar . Het idee was voorgesteld aan de stichter van Nodor door een lokale pub eigenaar en na een aantal raffinage hebben de twee een patent ingediend voor het dartbord. Vier jaar later waren de eerste dartbord van borstelhaar, de Nodor Original Bristle. Geconfronteerd met stijgende kosten van de productie en de markten die overspoeld werden met goedkope import, begon Nodor’s de productiefaciliteiten te verplaatsten naar Kenia in 1999 om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven produceren van de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Nodor werd altijd geconfronteerd met zware concurrentie van de lokale rivaliserende dartbord-fabrikant Winmau, maar dit kwam tot een einde in 2002, toen Winmau werd uitgekocht door Nodor.

Dartborden van Nodor

Koop een dartbord van Nodor en u heeft er één van wereldniveau, zoals je zou verwachten van het bedrijf dat de eerste dartborden van haar op de markt hadden gebracht. Alle Nodor dartborden zijn tegenwoordig gemaakt van de hoogste kwaliteit Oost-Afrikaanse sisal, die vaak wordt gebruikt voor een aantal van de beste touwen. Nodor was het eerste bedrijf dat een vezelvrije bullseye te bieden had met schuine randen om de dart te begeleiden naar het doel. De laatste incarnatie van deze innovatie, Supabull II, is te vinden op al hun borden.

  • Het eersteklas Nodor dartbord Supamatch is gemaakt voor de grootste en bekendste toernooien. Dit bord is helemaal nietje-vrij, met schuine draden om bounce-outs (bouncers) te verminderen.
  • Het Nodor Supawire dartbord heeft een dun driehoekig bedradingssysteem. Hoewel het niet helemaal nietjes-vrij is zullen de dunne, schuine draden en verminderde nietjes nog steeds helpen om uw scores te maximaliseren.
  • Ter afronding van de belangrijkste dartborden is de Nodor Supabull II. Deze ontleent zijn naam aan de oorspronkelijke nietjes-vrij bullseye draad voor het eerst ontwikkeld door Nodor.

Nodor produceert ook een aantal gespecialiseerde dartborden om hun belangrijkste aanbod aan te vullen. Ze produceren een trainingsbord voor professionals die een halve bull en verminderde dubbels en triples om uren achter elkaar door te trainen zonder specifiek elk nummer en/of dubbel/triple te gooien.

Ander productaanbod

Samen met Nodor top kwaliteit dartborden bieden ze ook nog andere producten voor een complete dartervaring. Nodor dartpijlen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, van messing constructie tot 95% wolfraam. Met een groot aanbod van dartpijlen in staal-tip en soft-tip, bent u zeker in staat om een dart te zoeken die bij uw stijl past. Ook zijn er nog accessoires die in de Nodor assortiment vindt zoals dartbord kasten, dartbord ringen, matten en vele andere dart accessoires.