Winmau dartborden

Hoewel de Winmau (uitgesproken als “win more”) naam pas tevoorschijn kwam in het midden van de jaren zeventig, maakt het bedrijf al dartborden sinds 1945. Oorspronkelijk bekend als HA Kicks, het bedrijf begon dartborden te produceren met de hand beschilderd iep om vervolgens naar de productie van papier-coil dartborden te gaan. De eerste Winmau sisal dartborden kwamen in de vroege jaren zestig keer nadat het patent van rivaal dartbord fabrikant Nodor’s was verstreken. Winmau had snel een reputatie voor het produceren van uitzonderlijke kwaliteits dartborden, en heeft in 1973, een baanbrekende deal met de nieuw gevormde British Darts Organisation (BDO) gesloten. Winmau blijft bij de BDO in al hun belangrijke wedstrijden. Winmau werd overgenomen door Nodor in 2002, de beëindiging van een lange rivaliteit tussen de twee bedrijven. Hierdoor is de Nodor/Winmau groep de grootste leverancier van dartartikelen in de wereld.

Dartborden van Winmau

Een dartbord kopen van het merk Winmau is een goede optie want het zijn een van de beste sisal dartborden beschikbaar op de markt. Ze zijn allemaal gemaakt van super-dichte sisal vezels voor de duurzaamheid en het gebruik van staal met hoge treksterkte voor de draden.

  • Hun huidige topmodel is de BDO-gesanctioneerde Winmau Blade III dartbord. Dit professioneel dartbord is voorzien van een nietjes-vrij, mes-achtige bedradingssysteem ontworpen om bounce-outs (bouncers) te minimaliseren en uw score te maximaliseren. Het beschikt ook over een schuine ring samen met een nietjes-vrije Bull. Op de dingen, de Winmau Blade III beschikt ook over een witgelakte nummer ring om verblinding te verminderen uit de draden.
  • De Winmau Diamond staat bekend als geavanceerd dartbord. Dit dartbord is voorzien van een hoekige draden om de dart in het dartbord te begeleiden en niet terug te kaatsen. Strakke en kleine sluiting van het draad met een nietjes-vrije bullseye, en een ontspiegelde nummer ring.
  • De Winmau Pro SFB is een instapmodel dartbord. Dit dartbord is gebouwd volgens dezelfde standaard van kwaliteit als andere dartborden van Winmau’s, maar heeft een meer traditionele ronde draad. Dit Winmau dartbord heeft ook kleiner dan normale nietjes aan het doelgebied, een nietjes-vrije bull en een ontspiegelde nummer ring.
  • Ter afronding van Winmau’s belangrijkste dartbord selectie is de Winmau Ton Machine. Dit is het perfecte bord voor beginners, met ronde draden en een nietjesvrije Bull.

Naast de belangrijkste lijn van Winmau’s dartborden bieden ze een aantal andere dartborden. Binnen hun Specialist-lijn, zal u de Champions Choice oefen dartbord dat smallere doubles en triples beschikt om uw nauwkeurigheid te bevorderen. Winmau produceert ook promotionele dartborden met corporate branding voor veel bedrijven en organisaties.

Ander productaanbod

Samen met de reeks van sisal dartborden produceert Winmau ook een aantal andere top kwaliteit dartproducten. Ze bieden een groot scala aan Winmau dartpijlen in zowel staal en zachte punten en onderverdeeld in drie algemene categorieën: Professioneel, Geavanceerd en Beginners. Deze dartpijlen bestrijken een breed scala van klassiek messing dartpijlen tot legering van wolfraam (tungsten dartpijlen), en komen in een verscheidenheid van gewichten en vormen om u te helpen de perfecte dart voor uw stijl van het gooien te vinden. Winmau biedt ook een divers een reeks fligts en schachten om u te helpen om in topvorm te blijven. Ze produceren ook een lijn van kasten voor dartborden, met schoolborden voor het scoren, maar ook een aantal complete dartbord pakketten die van alles zijn voorzien wat je nodig hebt om te beginnen met spelen.