Dartgids

DE GESCHIEDENIS VAN DARTS

Aangenomen wordt dat darts een sport geëvolueerd van vele vormen of het gevechtssporten, boogschieten etc, de eerste dartbord waarschijnlijk een boom !!! Het werd gespeeld in de jaren 1800 en het was rond de jaren 1900 dat de regels voor het darten begon te vestigen en de lay-out van borden etc werden gestandaardiseerd. Vandaag darts worden gespeeld over de hele wereld en wordt genoten door iedereen. Niet alleen is het leuk, maar het helpt ook met een mentale lenigheid, hand oog coördinatie en rekenen. Het is relatief lage kosten op te zetten waardoor het een geweldige sport te krijgen in.

Delen van een DART

Componenten van een dart:

  • De punt – staal of kunststof bekend als soft tip.
  • De schacht – bevestigd aan het vat en houdt de vlucht volgen.
  • De flight- deze komen in verschillende vormen en gewichten
  • Het vat – het meest essentiële onderdeel van de dart komt in vele lengte, diameter, balans poitns en met wisselende grip.

DART VAT MATERIAAL

BRASS

Brass darts zijn de beste keuze voor een beginner of voor een familie als ze goedkoper zijn. De dikte van de koperen vaten kunnen verdringen volgende darts, het voorkomen van strakke groeperingen en hoge scores.

TUNGSTEN

Hoe hoger het% wolfraam hoe smaller de dart kan wolfraam is gelegeerd met nikkel om het sterkte. Hoe hoger het percentage van wolfraam in het vat, hoe beter de dart en hoe groter de score potentieel.

70% Tungsten: Entry Level Darts

80% Tungsten: Ideaal voor beginnende darters.

90% Tungsten: Topkwaliteit darts voor iedereen die serieus dart en professionele dart spelers.

 

DART TIPS / PUNTEN

Stalen Tip Darts – Traditionele dartpijlen met metalen punten het meest gegooid naar een varkenshaar dartbord.
Soft Tip Darts – Deze darts hebben flexibele kunststof tips en worden geworpen op een plastic bord met gegoten gaten erin, die accepteren en houd de punt van de dart. Deze darts worden het meest gebruikt op elektronische apparaten, die automatisch scoren.
DART GEWICHT

Probeer verschillende dart gewichten om te zien wat bij je past elke persoon heeft zijn eigen voorkeur.

Stelde voor beginners gewichten:
22 g of 24gm gewicht voor stalen tip
18gm voor soft tip.

Als je gooit met nogal een boog ben je vaak het beste met een lichtere dart en als gooi redelijk straight dan bent u meer geschikt voor een zwaardere dart.
DART FINISH

Geschilderd – Veel darts zijn geschilderd verstrekken interestin beroep.
Titanium – Stopt de wolfraam eronder aanslag of corroderen. Verslechtering van zouten, oliën in je huid, vuil en roet build veroorzaken of slijtage. De titanium afwerking is slechts 1 micron dik dus heeft vrijwel geen invloed op de bestaande greep van het vat of het gewicht spelen, terwijl het waarborgen van de grip is beschermd onder contact bij de darts worden blootgesteld aan hoge groepering. Deze zelfde unieke en innovatieve afwerking wordt gebruikt door diepzee duikers met hun messen die in het verleden gecorrodeerde zeer snel in het zoute water – nu ze duren. Titanium afwerking zal geen kleur vervagen, corroderen, ontbinden of afschilferen en heeft een smeltpunt ruim boven 450 C.

Verscherp je DARTS

Voor stalen tip darts u een dart puntenslijper nodig. Zonder het aanscherpen van de tips van darts, krijgen ze saai en niet klemmen in de raad van bestuur. Het maakt niet uit hoe perfect doel van een speler is, op het einde het niet uit of hun darts blijven niet in de raad van bestuur.

Hoe kunt u uw darts te scherpen:
1.Rub het eind van de dart op de steen. Houd de dart parallel aan de slijpsteen en het einde van de dart’s over het oppervlak van de steen lichtjes wrijven. Zorg ervoor dat de pijl te draaien om goed te scherpen alle kanten gelijkmatig. Controleer de punt voortdurend om ervoor te zorgen dat deze goed is slijpen en dienovereenkomstig aan te passen slijpen.

2. Controleer de vorm van de dart tip. Perfect geslepen dart tips zijn niet gericht; ze hebben een iets afgeronde punt. De tip moet een balpen tip lijken goed te houden in het dartbord. Als de tip krijgt een punt op, licht het einde van de slijpsteen in cirkels wrijven totdat het is afgerond.

Tips:

Overdrijf het niet. Darts geslepen tot een punt zijn te scherp.
Gebruik regelmatig de uiteinden van darts voor hen gooien.
Reinig uw DARTS

Om aanzienlijk verlengen de levensduur van uw darts, reinig ze regelmatig. Zweet van je handen kan ertoe leiden dat uw darts te corode. Elke milde reiniger die olie kan verwijderen zal doen: vochtige towelletes (doekjes) zijn groot gebruik op basis van alcohol die niet degenen die hand lotion bevatten!

Door het reinigen van uw darts vindt u niet alleen maken ze langer mee, maar zal ook een groot deel van de grip te herstellen, door zowel de gladde gevoel en de deeltjes te vullen in de holten.

Om aanzienlijk verlengen de levensduur van uw darts, reinig ze regelmatig. Elke milde reiniger die olie kan verwijderen zal doen: vochtige towelletes (doekjes) zijn geweldig (op basis van alcohol die niet degenen die hand lotion bevatten!) Of handzeep.

Door het reinigen van uw darts vindt u niet alleen maken ze langer mee, maar zal ook een groot deel van de grip te herstellen, door zowel de gladde gevoel en de deeltjes te vullen in de holten van het opruwen.