Dartkrant.nl Check-out 3: Josephus Schenk

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Vrijdag 11 November 2005 om 11:35
Check-out is een vaste rubriek op Dartkrant.nl. In Check-out, dat elke week op vrijdag wordt gepubliceerd, geeft een darter antwoord op een aantal stellingen. Het zijn geen diepgaande interviews, maar korte kennismakingen met spelers. Wat is bijvoorbeeld het lievelingseten van Niels de Ruiter? En naar welke muziek luistert Josephus Schenk het liefst? In deel 3 van Check-out: Josephus Schenk.

Josephus Schenk vergaarde wereldwijde roem door in Purfleet tijdens het Ladbrokes.com World Championship de ene na de andere bekende darter uit te schakelen. Het begon met de Amerikaan Darin Young, waarna ook Alan “The Caveman” Caves en “One Dart” Peter Manley door Schenk werden geklopt. Een ongekend resultaat voor een speler die amper podiumervaring had. Dat hij verloor van Andy Hamilton met 4-1 was jammer, maar de naam van Schenk is sinds dat toernooi gevestigd. De Zuthpense speler heeft zich gestort op het PDC-circuit en reist geregeld naar Engeland om daar punten te verzamelen voor de PDC Ranking. “The Orange Machine” bezet op dit moment de 91ste plek op de wereldranglijst van de PDC. Daarmee is hij, na Roland Scholten (vierde) en Jan van der Rassel (78ste) de derde Nederlander op die ranking.

Vanavond (vrijdag, red.) speelt Josephus Schenk in Lisse en zal hij jagen op één van de twee wildcards voor het PDC Wereldkampioenschap, die daar vergeven worden. Mocht hij naast de deelnamebewijzen grijpen, dan kan hij zaterdag en zondag een gooi doen naar rankingpunten tijdens de zogeheten Players Championships die dan gehouden worden. Ook die toernooien worden afgewerkt in Lisse.
Josephus Schenk (rechts) met Phil Taylor.
Foto: JosephusSchenk.nl

Voornaam: Josephus
Achternaam: Schenk
Geboortedatum: 19 augustus 1980
Geboorteplaats: Zutphen
Woonplaats: Zutphen
Bijnaam: The Orange Machine
Partner: Tamara
Dartpijltjes: Ik gooi met Paul Lim dartpijlen van 23 gram
Team: De Bierkaai en Tropicana Deventer, een nieuw Superleagueteam
Opleiding: Ik heb geleerd voor kok
Werk: Op dit moment heb ik geen werk
Muziek: Ik luister het liefst naar Top40-muziek
Karakter: Ik ben best een vrolijke jongen
Dartcafé: Ik heb geen favoriet dartcafé
Idool: Dat is Andy “The Viking” Fordham
Film: Ik heb geen favoriete film
Boek: Ik ben niet zo’n lezer en heb dus ook geen lievelingsboek
Tijdschrift/kranten: Ik lees de Privé en Darts 4 You graag
Eten: Ik hou wel van Chinees
Drinken:
Auto: Een Mercedes
Hobby’s: Naast darten, vind ik ook vissen leuk om te doen
Hoogtepunt: Dat was het Ladbrokes.com World Championship, het WK van de PDC. Ik won eerst van Darin Young, daarna versloeg ik Alan Caves en toen schakelde ik Peter Manley uit. Ik verloor bij de laatste zestien met 4-1 tegen Andy Hamilton.
Dieptepunt: Gelukkig heb ik dat nog niet gehad
Ambities: Ik heb mezelf geen doelstelling gesteld
Dubbel: Ik kom graag uit op dubbel 20, 18 of 16
Training: Ik train gemiddeld zo’n twee uur per dag