Dartkrant.nl Check-out 4: Jeroen Verhoeven

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Vrijdag 18 November 2005 om 10:30
Check-out is een vaste rubriek op Dartkrant.nl. In Check-out, dat elke week op vrijdag wordt gepubliceerd, geeft een darter antwoord op een aantal stellingen. Het zijn geen diepgaande interviews, maar korte kennismakingen met spelers. Wat is bijvoorbeeld het lievelingseten van Niels de Ruiter? En naar welke muziek luistert Josephus Schenk het liefst? In deel 4 van Check-out: Jeroen Verhoeven.

In 2003 vaardigde de toenmalige NDF een heel sterk team junioren af naar het Europees Kampioenschap. Naast Sven van Dun, Jerry Hendriks en Dennis Labee, maakte ook Jeroen Verhoeven deel uit van het succescollectief. De Tilburgse jeugdtopper werd in dat jaar, na in 2002 al Nederlands Kampioen te zijn geworden, Europees Kampioen. Voor veel dartkenners leek het als een paal boven water te staan: Verhoeven wordt een topper, ook bij de heren. Maar het leek anders te gaan lopen. Het gat tussen de junioren en senioren was groot. Ook voor Verhoeven. Aanpassen verliep lastig. Waar hij in 2002 en 2003 vrijwel overal waar hij kwam op het podium eindigde, liep het bij de senioren een stuk moeizamer en was hij nog maar zelden in de laatste fases van toernooien te bekennen.

Dit jaar lijkt Verhoeven definitief te zijn doorgestoten tot de subtop van de heren in Nederland. Tijdens het eerste NDB Rankingtoernooi van dit seizoen kwam Verhoeven ver. Heel ver zelfs. In de kwartfinales verloor hij van Pieter Miedema, die het toernooi uiteindelijk ook won. Maar zijn naam kwam weer voor in de uitslagen en de geur van succes werd door Verhoeven eindelijk weer eens geroken. Het tweede NDB-toernooi van dit jaar leverde de Tilburger drie punten op, waardoor hij gedeeld zestiende van Nederland staat. Het Tilburgse 180-kanon is terug.

Voornaam: Jeroen
Achternaam: Verhoeven
Geboortedatum: 14 april 1986
Geboorteplaats: Tilburg
Woonplaats: Tilburg
Bijnaam: Ik heb nog geen bijnaam
Partner: Femke
Dartpijlen: Mijn Robbie Widdows dartpijlen wegen 22 gram
Team: Ik speel voor twee teams. Bij de TDV kom ik uit voor Magic Dreams 1. Daar spelen onder meer Jan Huiskens en Leon de Geus voor. Ik heb in de competitie dit seizoen acht keer 180 gegooid. Mijn team staat eerste in de Eredivisie.
Ook speel ik bij Bogey’s Dart Team. Met dat team speel ik dit seizoen voor het eerst in de Hoofdklasse van de Superleague. We zijn vorig jaar kampioen geworden. Bij Bogey’s Dart Team spelen ook onder meer Hans van Teeffelen en Jelle Klaasen.
Opleiding: Ik studeer voor medewerker beheer ICT
Werk: Omdat ik studeer, heb ik geen werk
Muziek: Ik houd van allerlei soorten muziek
Karakter: Dat vind ik moeilijk om zelf te omschrijven
Dartcafé: Ik speel het liefst in Café Bet Kolen in Tilburg
Idool: Dat is Martin Adams, ook wel bekend als “Wolfie”
Film: Four Brothers
Boek: Om eerlijk te zijn…Ik lees nooit
Tijdschrift/kranten: Ik lees graag in Darts4You
Eten: Nasi en saté vind ik heerlijk
Drinken: Ik lust graag een glaasje cola of een pilske
Auto: Als het er maar één is met vier wielen
Hobby’s: Computeren, naar muziek luisteren, stappen en natuurlijk darten
Hoogtepunt: Dat was het EK in Folkstone in 2003
Dieptepunt: De finale van de Winmau World Masters, ook in 2003. Ik verloor in die finale met 4-0
Ambities: Ik wil me heel graag plaatsen voor een tv-toernooi
Dubbel: Geef mij maar dubbel 10
Training: Ik train elke dag één uur