Dartkrant.nl Check-out 6: Nick Stoekenbroek

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Vrijdag 02 December 2005 om 07:30
Check-out is een vaste rubriek op Dartkrant.nl. In Check-out, dat elke week op vrijdag wordt gepubliceerd, geeft een darter antwoord op een aantal stellingen. Het zijn geen diepgaande interviews, maar korte kennismakingen met spelers. Wat is bijvoorbeeld het lievelingseten van Niels de Ruiter? En naar welke muziek luistert Josephus Schenk het liefst? In deel 6 van Check-out: Nick Stoekenbroek.Nick Stoekenbroek maakte Co Stompé aan het beven tijdens de Dutch Open, een aantal jaar geleden. Bijna zorgde het kleine kereltje voor de uitschakeling van Stompé, een wereldtopper. Het lukte Stoekenbroek net niet “The Matchstick” te verslaan, maar zijn naam was gevestigd. Veel betrokkenen wisten het zeker: Nick Stoekenbroek is de ‘nieuwe Van Barneveld’. Maar zoals zovelen, heeft ook Stoekenbroek ervaren dat het benaderen van “Barney” lastig of zelfs onmogelijk is. Stoekenbroek is, na topjaren in 2001, 2002 en 2003, afgezakt. De jeugdtopper belandde met beide voeten op de grond.

Maar de inmiddels 16-jarige jeugdspeler is op de weg terug. In Rob van Toor heeft hij een manager gevonden en hij volgt een opleiding waarbij hij alle ruimte krijgt zich te storten op zíjn sport: darts. Hij bezoekt dit seizoen alle NDB-toernooien en ziet seizoen 2005/06 als een ‘ontwikkelingsjaar’. Op dit moment staat Stoekenbroek op een gedeelde 122ste plek op de jeugdranking van de NDB met 2 punten.

Voornaam: Nick
Achternaam: Stoekenbroek
Geboortedatum: 11 mei 1989
Geboorteplaats: Naarden
Woonplaats: Almere
Bijnaam: Die heb ik nog geen, maar volgens mij moet je die verdienen. Zolang hier nog geen sprake van is, maak ik me er ook nog niet druk om.
Partner: Die heb ik geen.
Darts: Ik speel met darts van Paul Lim. Ze wegen 23 gram.
Team: Flevo’s Madhouse. We spelen in de Eerste Divisie van Darts Bond Almere.
Opleiding: Ik volg Handel/Administratie/Economie op een school waar rekening wordt gehouden met mijn sport.
Werk: Ik heb een bijbaantje bij C1000.
Muziek: Divers.
Karakter: Ik ben vrolijk, druk en sociaal.
Dartcafé: Bowling & Darts (www.darteninlelystad.nl) en Wapen van Almere (www.hwva.tk).
Idool: Phil “The Power” Taylor.
Film: The Green Mile.
Boek: Ik heb geen favoriet boek.
Tijdschrift/kranten: Ik lees de krant niet vaak. Een favoriet tijdschrift heb ik ook niet.
Eten: Fastfood.
Drinken: Ik drink van alles graag.
Auto: Die heb ik uiteraard nog geen.
Hobby’s: Naast darten, zit ik ook graag achter de computer.
Hoogtepunt:  Dutch Open 2002, mijn derde plek bij de German Gold Cup 2002 en 2005 en het moment dat ik met het team van DBMN teamkampioen van Nederland werd.
Dieptepunt: Dat heb ik nog niet gehad. Het is wel zo dat ik me de afgelopen tijd vaak heb moeten richten op mijn opleiding. Daardoor kon ik niet de hoogste prioriteit aan darts geven.
Ambities: Ik leg de lat erg hoog en wil graag goed worden.
Dubbel: Ik heb niet echt een favoriete dubbel, het maakt mij weinig uit.
Training: Ik train elke dag een uurtje en speel in het weekeinde veel toernooien.