Dartkrant.nl Check-out 7: Dick van Dijk

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Vrijdag 09 December 2005 om 13:05
Check-out is een vaste rubriek op Dartkrant.nl. In Check-out, dat elke week op vrijdag wordt gepubliceerd, geeft een darter antwoord op een aantal stellingen. Het zijn geen diepgaande interviews, maar korte kennismakingen met spelers. Wat is bijvoorbeeld het lievelingseten van Niels de Ruiter? En naar welke muziek luistert Josephus Schenk het liefst? In deel 7 van Check-out: Dick van Dijk.

Dick van Dijk werd dé verrassing van dartjaar 2005. De Nijmegenaar mocht mee naar het Wereld Kampioenschap in Australië en won daar het singlestoernooi. “The Undertaker”, een bijnaam die hij dankt aan de zwarte kleding die hij vaak draagt, was plotseling een grootheid in de dartswereld. Hij wist zich nét niet te plaatsen voor The Lakeside World Professional Darts Championship 2006, maar zijn naam was gevestigd.

Met de steun van hotelketen Campanille kan hij de komende jaren de wereld rondreizen en proberen voldoende punten bij elkaar te sprokkelen om zich te plaatsen voor The Lakeside in 2007. Dit weekeinde mag hij weer het podium op. Hij heeft een wildcard gekregen van de organisatie van de Leendesk Masters, voorheen de Doeland Grand Masters. Daar kan Van Dijk zich opnieuw proberen te profileren, maar dan mét camera’s erbij.

Voornaam: Dick
Achternaam: Van Dijk
Geboortedatum: 20 mei 1970
Geboorteplaats: ‘s-Hertogenbosch
Woonplaats: Nijmegen
Bijnaam: The Undertaker.
Partner: Daniëlle.
Darts: Ik speel met Magnums van Harrows. Binnenkort introduceer ik mijn eigen dartslijn.
Team: Witte Tonnie. Met dat team kom ik uit in de Eredivisie van de Rivierenland Darts Bond. Teamgenoten van me zijn onder meer Robert Heikamp, Chris Jordan, Jeffrey Diepeveen en Jordy Terburg.
Opleiding: Ik heb VMBO afgerond.
Werk: Ik ben semi-professioneel dartsspeler. Ook werk ik parttime bij dartwinkel Darts-Inn in Wijchen.
Muziek: Alle soorten, zolang het maar geen Frans Bauer is!
Karakter: Mijn sterrenbeeld is stier. Dat zegt wel genoeg, denk ik.
Dartcafé: Loos Alarm (Groesbeek), ’t Kroegje (Rheden) en Amecitia (Best).
Idool: Die heb ik twee: Johan Neeskens en Ernst Happel.
Film: Kill Bill, Blood in Blood out en verder kijk ik graag naar alle films die over de Tweede Wereldoorlog gaan.
Boek: De ontvoering van Freddy Heineken.
Tijdschrift/kranten: Ik lees Dagblad de Gelderlander, Voetbal International, Darts 4 You en Grand Slam Darts Magazine graag.
Eten: Argentijns, maar zeker géén Chinees in het buitenland. Dat is een traditie van het Nederlandse team.
Drinken: Hoegaarden.
Auto: Een Peugeot 307.
Hobby’s: Mijn dochter(s), darten en voetbal.
Hoogtepunt:  Dat is de geboorte van mijn dochter Indy. Dat overtreft zelfs het WK van 2005, waar ik wereldkampioen werd.
Dieptepunt: Dat heb ik afgelopen week gehad. In Boxtel brandde de afgelopen week een café uit. Het café is van mijn tante, die het verhuurde aan het getroffen gezin. Het is een verschrikkelijk drama, wat daar gebeurd is.
Ambities: Spelen op The Lakeside World Professional Darts Championship 2007.
Dubbel: Geef mij maar dubbel 18.
Training: Ik train elke dag een uur of twee. Meestal tegen een computer, maar ook vaak met mijn teammaatjes Jeffrey Diepeveen en Robert Heikamp.