Dartkrant.nl Check-out 8: Erwin Extercatte

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Vrijdag 16 December 2005 om 13:15
Check-out is een vaste rubriek op Dartkrant.nl. In Check-out, dat elke week op vrijdag wordt gepubliceerd, geeft een darter antwoord op een aantal stellingen. Het zijn geen diepgaande interviews, maar korte kennismakingen met spelers. Wat is bijvoorbeeld het lievelingseten van Niels de Ruiter? En naar welke muziek luistert Josephus Schenk het liefst? In deel 8 van Check-out: Erwin Extercatte.

Toen Erwin Extercatte werd gevraagd wat zijn hoogtepunt is, noemde hij het winnen van Open Holland 2005. Toch zou het over een week of twee zomaar eens anders kunnen zijn. Want Extercatte doet de komende week mee aan het Ladbrokes.com World Championship, het WK van de PDC. Extercatte plaatste zich via de ranking van de Dutch Darts Federation (DDF). Eigenlijk een jaar te laat. Want Extercatte greep in 2004 nét naast de wildcard die recht gaf op deelname aan het WK van de PDC. “Seabert” liet in een wedstrijd in de beginfase van het toernooi veel kansen op een overwinning onbenut. Het bleken fatale missers, want in een wervelende finale versloeg Josephus Schenk routinier Peter Voskamp en reisde Schenk af naar Purleet. Zijn succesverhaal is inmiddels bekend.
Erwin Extercatte verloor in Vroomshoop van Darren Webster en werd derde. Foto: Erwine.nl

Of Extercatte het ook zo goed gaat doen als Schenk, is nog maar de vraag. Zeker is dat de lange man uit het Oosten in Nederland, met name tijdens de PDC-evenementen, een sterke indruk maakt. In Purfleet treft Extercatte een bekende: Darren Webster. Die Engelsman won van Extercatte in de halve finale van Open Oost-Nederland en maakt komende week, net als Extercatte, zijn debuut op het Ladbrokes.com World Championship. Voor “Seabert” zou winst op Webster op het podium in Purfleet een mooie revanche zijn voor de halve finale van Open Oost-Nederland.

Voornaam: Erwin
Achternaam: Extercatte
Geboortedatum: 16 april 1981
Geboorteplaats: Hengelo (O)
Woonplaats: Hengelo
Bijnaam: Seabert.
Partner: Op dit moment geen.
Dartpijlen: Ik dart met Zone, dat zijn dartpijlen van Harrows.
Team: Ik speel bij Spankers.
Opleiding: Ik heb geleerd voor kok.
Werk: Ik ben operator.
Muziek: Mijn muzieksmaak is vrij divers. Ik luister graag naar pop, top 40, 80’s en 90’s hits, rock. Eigenlijk alles, zolang het maar geen klassieke muziek is.
Karakter: Spontaan, eerlijk en gezellig.
Dartcafé: Yip’s.
Idool: Dat is Phil Taylor.
Film: Braveheart.
Boek: Lord of the Rings.
Tijdschrift/kranten: Ik lees Voetbal International.
Eten: Écht van alles.
Drinken: Ik lust graag een biertje.
Auto: Een Subaru Impreza.
Hobby’s: Voetbal, tennis en gamen op mijn X-Box.
Hoogtepunt:  Het winnen van Open Holland 2005.
Dieptepunt: Dat heb ik nog niet gehad.
Ambities: Ik wil de beste van de wereld worden.
Dubbel: Doe mij maar dubbel 16 en dubbel 18.
Training: Ik train ongeveer een uur per dag.