Dartspellen

De meest populaire van vele dartspellen zijn hieronder opgesomd.

301-501 – Cricket / Killer

Gemeenschappelijke regels om al deze games.

1. Elke speler neemt een wending in de rotatie, het gooien van 3 dartpijlen.

2. Elke speler gooit een dart op de bullseye te beslissen wie zal beginnen; het dichtst begint het spel. (Als u wilt, kan een toss worden gebruikt.)

3. Elke dart gegooid telt tegen de drie op zijn beurt van de speler. Maar elke dart die mist, stuitert of valt uit de raad van bestuur, verdient geen score. Als een pijl plakt in een andere dart, het telt als een worp, maar krijgt geen score.

De score verdiend door elke dart die uitsteekt in het doel is gebaseerd op het punt van binnenkomst in de draad divisies en niet de kleur.

301

Een speler moet raakte een “dubbele” voordat er een score wordt geteld. Zie schema 2 vermelding van de draden op de buitenste rand van het dartbord. Wanneer een dubbel gegooid wordt, zal dat dart tellen, net als elke volgende het.

De score van een speler wordt bepaald door het aftrekken van 301 de telling van elke dart. Zoals op het schema, de buitenste telt dubbel; de kleinere binnenring telt triple de aangewezen score.

Om te winnen, moet een speler zijn score terug tot precies nul, en de laatste dart moet een double zijn. Bijvoorbeeld, als u 41 tot finish kon je het doen met een enkele 9 en een dubbele 16.

Als een speler scoort meer dan de exacte score die nodig, doet zijn beurt drie darts tellen niet mee; zijn score blijft ~ zoals het was voor die beurt. Dat betekent dat als 20 nodig is en de speler scoort 21, zijn score blijft op 20. Merk ook op dat als de speler raakt een enkele 20, die beurt telt niet mee; zijn score blijft op 20. En als 19 als hit, geldt de ingooi niet mee, want je kunt niet uit te gaan op een enkele 1.

501

Behalve dat de “dubbele” is niet verplicht om de score te beginnen, “501” is hetzelfde gespeeld als “301”. Scores worden afgetrokken van een beginpunt van de 501, en de regels om te eindigen op een dubbel zijn dezelfde als 301.

Voor team spelen, kan de score worden verhoogd tot 601 of hoger, afhankelijk van het aantal spelers. 501 is het spel gebruikt voor de meeste toernooi of kampioenschap wedstrijden.