Hoenselaar sterkste in Zwitserland

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Zondag 12 Juni 2005 om 17:48
Het succes van Francisca Hoenselaar kent geen grenzen. Ook gisteren, tijdens de Open Zwitserland 2005, bewees de Rotterdamse haar klasse. “The Dutch Crown” won in de finale van landgenote Karin Krappen en mag haar zoveelste ‘Open’ als gewonnen op haar palmares bijschrijven.

Bericht ingezonden door: R. van den Berg
Zaterdagavond 11 juni 2005 heeft Francisca Hoenselaar het prestigieuze Open Zwitserland darttoernooi bij de dames gewonnen. In een als vanouds zeer select, maar daardoor zeer sterk deelnemersveld bij, de dames toonde Hoenselaar haar kracht en slagvaardigheid.
In de finale was “collega” Karin Krappen net even de mindere van Hoenselaar, die met 2-1 de wedstrijd in haar voordeel afsloot. Dit was de zesde keer dat onze Rotterdamse dartprofessional de titel Open Zwitserland binnen haalde, waarvan de afgelopen 3 jaar op rij.
Het is de zoveelste internationale Open, die de winnares van de Bavaria World Darts Trophy dit seizoen op haar naam schrijft, in een schier oneindige rij aan overwinningen. Hoenselaar behoort al sinds begin negentiger jaren tot de absolute wereldtop bij het damesdarten.

In de halve finale had Hoenselaar afgerekend met Dee Bateman uit Engeland, terwijl in de andere halve finale Trina Gulliver het onderspit delfde tegen Karin Krappen. Een ronde eerder was Trina Gulliver te sterk voor Mieke de Boer.

Eind september zullen Francisca Hoenselaar en Mieke de Boer als Nederlands damesteam een gooi gaan doen naar de wereldtitel tijdens de Wereldkampioenschappen in Australië.