Interview Erik Clarys

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Donderdag 18 September 2003 om 18:31
Natuurlijk was er een vraag die niet uit kon blijven:

Erik, je speelde niet op de Bavaria World Darts Trophy. Waarom niet? 
Ik speel niet op de WDT omdat ik niet ben uitgenodigd door de organisatie oftewel Ad Schoofs, die directeur is.
Reden die ik van dhr Schoofs zelf gekregen heb en die hij later naar de buitenwereld toe telkens weer veranderd heeft: in mijn column die ik heb in de darts4you heb ik hem en Raymond van Barneveld in diskrediet gebracht en vandaar dat hij niet wou dat ik deelnam aan de BWDT. Hij zelf heeft die beslissing genomen en niet iemand anders, zo zei hij tegen me over de telefoon.

Zonde, zo´n topper niet aanwezig. Was je relatie met het management van Raymond van Barneveld verstoord, of was ook de relatie tussen de spelers onderling niet optimaal? 
Die vraag begrijp ik niet al te best, omdat ik niet kan oordelen over het managent en de spelers van het Barney team.
Ik kan je wel zeggen dat de sfeer daar niet opperbest is, daar alles steeds om Raymond van Barneveld draait. Het zijn misschien tekenen aan de wand dat Vincent weg is. Wie volgen er..?

Laten we hopen dat dat allemaal goed gaat komen. Nu je bij de PDC gaat spelen, is daarmee ook het contact met de spelers van de BDO verbroken? 
Daar is niets veranderd en de sfeer tussen de spelers is optimaal te noemen. Elke (top)speler steunt de andere. En wat de BDO spelers betreft zal dat in de toekomst helemaal geen probleem opleveren.

Gelukkig dat dat in elk geval goed zal gaan lopen. Martin Adams en Steve Beaton leken wel problemen met elkaar te hebben, maar laten we hopen dat dat een negatieve uitzondering is. VOlgende vraag dan, Erik: welk misverstand zou je middels dit interview de wereld uit willen helpen? 
Eigenlijk geen enkel. Ik weet dat ik recht in mijn schoenen sta en dat wat ik geschreven heb de volle honderd procent waarheid is. Toch vind ik het jammer dat een persoon zoveel invloed heeft op een sportgebeuren dat hij eigenlijk eigenhandig kan beslissen over de toekomst van een speler. Zo nodigd hij mij niet uit maar geeft John wel de kans om door te breken. En zo kan ik er nog wel enkele opnoemen.

Zien we je al op het wereldkampioenschap van de PDC, eind december van dit jaar? (Red. inmiddels is deze vraag niet meer van toepassing, aangezien Clarys een wildcard heeft ontvangen) 
Momenteel heb ik al punten genoeg BDO om de Embassy te spelen, doch is de Embassy ook een invitatie toernooi: dus als je even een optelsom maakt dan kan je wel begrijpen dat ze mij niet aan uitnodigen, ongeacht mijn puntenaantal.
Wat PDC betreft bestaat de kans er reeel in dat ik het WK meespeel, daar ik waarschijnlijk worden uitgenodigd op de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en ook door mijn staat van dienst. Maar het is nog even afwachten.

Dit waren de zogenaamde “open vragen”. Ook hadden we een aantal leuke keuzevragen voor de sympathieke Belg in petto:

Embassy of PDC World Championship 
Embassy: daar heb ik al gestaan en weet wat het is, en dat heb ik bij de PDC nog niet. Stel mij na nieuwjaar de vraag terug en dan kan ik deze twee echt goed vergelijken.

Erik Clarys of John Snijers 
Clarys: alleen al omwille van zijn prestaties vind ik dat je deze persoon hoger moet inschatten dan de andere.

Dutch Open of Open Holland 
Open Holland: daar gaat het er veel gemoedelijker aan toe dan Dutch Open. Toffe sfeer en zo.

Martin Fitzmaurice of Russ Bray 
Russ: Martin is een oude man geworden die steeds in herhaling valt op het podium: bijvoorbeeld: steeds neemt hij er een persoon uit stelt die een vraag en wanneer deze persoon niet snel genoeg antwoord zegt Martin: Do you like one on sport? Ook naast het podium is het een oude vrek die alleen maar op geld uit is en wanneer hij nog maar 5 min extra moet werken zal je hem ook extra moeten betalen. Geef mij Russ dan maar die opener is.

Co Stompé of Raymond van Barneveld 
Geen van beiden.

Bullseye of Tops 
Bullseye: is veel spectaculairder dan tops

Antwerpen of Brussel 
Antwerpen: net ietsje properder dan Brussel

Den Haag of Amsterdam 
Geef mij maar Amsterdam

Winmau of Unicorn 
Winmau: borden zijn veel beter vind ik en ook ooit in een ver verleden heb ik dat toernooitje eens gewonnen, haha (red. Winmau World Masters).