Interview Vincent van der Voort

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Zondag 04 Januari 2004 om 00:52
Wat verwacht je van de Lakeside 2004, zowel voor jou persoonlijk als je algehele verwachting (winnaar, outsiders, etc.)?
Voor mij persoonlijk hoop ik dat ik nu weer een stap verder kom dan vorig jaar. Het toernooi zal voor mij geslaagd zijn als ik dit jaar de 2e ronde wel overleef. Dit zal zeker geen makkelijke opgave worden. Mocht ik de 1e ronde winnen, dan tref ik in de 2e ronde Hankey of Monk. Dus dat zal heel moeilijk worden, maar niets is onmogelijk.
De favoriet voor de titel is voor mij toch weer Raymond. Hij heeft natuurlijk een topjaar achter de rug. Achter Raymond staat een hele groep spelers die het hem heel moeilijk kunnen maken. o.a. Tony West, Mervyn King, Ted Hankey, die behoren toch wel, op Raymond na, tot de favorieten.

Je behoort nu al een tijdje tot de Nederlandse top. Die top wordt echter steeds breder, meer spelers “breken door”. Merk je dat je door deze druk (veel spelers met kwaliteit die aan de deur kloppen) ook beter gaat spelen?
Zeker wel. Het is juist goed dat het niveau in Nederland beter word. Op die manier blijf je scherp.

Stephen Bunting, je opponent tijdens de Lakeside 2004, is nog echt een “jonkie”. Nu heeft Nederland een enorm goede jeugd, maar staan er toch niet echt hele jonge spelers op de grote internationale toernooien. Heb je hier een verklaring voor?
Ik denk dat het komt dat onze jeugd niet de middelen en zeker het budget niet hebben om alle Internationale toernooien te gooien. Vooral in deze tijd is het heel moeilijk om een goeie sponsor te vinden die deze jongens een kans geeft. Het talent is er zeker in Nederland. Er zitten genoeg spelers tussen die het in de toekomst ver kunnen gaan schoppen. Maar qua buitenlanders is Bunting (en Korhonen) toch ook 1 van de weinige die het wel heeft gehaald. Over het algemeen zijn de spelers die met de top meedraaien meestal wel wat ouder.

We kunnen er dagen over praten. Dagen, maanden, jaren zelfs, welicht: de BDO en de PDC. Vind jij dat ze samen moeten gaan en dat er 1 bond moet komen, of ben je meer voor het blijven bestaan van 2 bonden?
Persoonlijk zou ik wel willen dat de bonden weer samen komen. Dat zou fantastisch zijn. Dan pas kunnen de spelers het echt uit gaan maken wie de beste van de wereld is. Voor mezelf kan ik dan ook meteen zien of ik bij de top van de wereld hoor. Maar ik ben bang dat het er helaas niet van gaat komen.

Trainen. Een sleutelwoord in darten. Zonder training zijn er maar héél weinig die een hoog niveau aankunnen. Op welke zaken train jij met name, anders gesteld: hoe ziet een training van Vincent van der Voort er ongeveer uit (wat doe je zoal, hoe lang, met vaste trainingspartners of alleen, etc.)?
Ik werk full-time. Dus echt heel veel trainen zit er voor mij niet in. Daar heb ik de tijd dan niet voor. Als er grote toernooien aankomen probeer ik wel zoveel mogelijk tijd vrij te maken om mij goed voor te bereiden. Ik train dan heel veel op de dubbels. Ik heb geen vaste trainingspartners, maar er zijn wel spelers waar ik veel mee train, o.a. met Albertino en Raymond. Vorige week heb ik een trainingsavond met Tony West gehad. En afgelopen weekend heeft Co Stompe het initiatief genomen om een trainings-sessie te organiseren in een Hotel in Nunspeet. Hier hebben we 2 dagen lang heel intensief getraind. Samen met Mieke de Boer, Albertino Essers, Rick Hofstra, Co Stompe en Tony West. Dit heeft mij heel goed gedaan want je bent in zo’n weekend alleen maar met darten bezig.

Waarschijnlijk koester je, net zoals bijna elke dartspeler, je pijlen. Gooi je al jaren met hetzelfde setje dartpijlen, of vervang je ze regelmatig?
Ik heb jarenlang met hetzelfde setje gegooid. Omdat mijn pijlen niet meer gemaakt werden heb ik deze via Datadart na laten maken. Deze zijn onlangs ook op de markt gekomen. Dus nu vervang ik deze wel regelmatig.

Ook hadden wij voor Vincent, net als voor Erik Clarys, nog een aantal stellingen. De vraag van ons aan Vincent was: kies 1 van de twee en verklaar waarom.

Winmau of Unicorn
Hier kan ik geen keuze uit maken, ik vind ze allebei heel erg goed.
Ronde draad of driehoeksdraad
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me hier nooit zo mee bezig hou. Op toernooien heb je geen keuze dus kun je er beter maar aan allebei wennen.
180 of 170 
170 finish. 180 score gooi je toch wat regelmatiger. En met een 180 ben je nooit zeker dat je de leg wint.
Embassy of Lakeside
Lakeside. Embassy is natuurlijk fantastisch geweest en die naam zal iedereen voorlopig nog wel gebruiken maar we zullen allemaal aan de naam Lakeside moeten wennen.
Dutch Open of Open Holland
Dutch Open. Dit is toch het grootste toernooi van de wereld. Het is voor iedereen een droom om dit toernooi te winnen. Uiteraard kies ik er ook voor omdat ik er meer
baat bij heb vanwege de BDO-punten. Maar Open Holland is natuurlijk ook een heel goed georganiseerd toernooi. Ik verwacht dat dit toernooi in de toekomst nog meer zal gaan groeien.
Taylor of Van Barneveld
Het zijn allebei de grootste spelers van de Wereld. Maar ik denk dat Raymond op dit moment beter in vorm is.