Michael van Gerwen verdedigt ongeslagen status bij Dubai Duty Free Darts Masters

door | mei 25, 2016

Donderdag en vrijdag verdedigt Michael van Gerwen zijn ongeslagen status bij de Dubai Duty Free Darts Masters. De Brabander won de eerste drie edities van het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten, waar acht toppers voor de oche plaatsnemen.

Natuurlijk is Mighty Mike ook voor de vierde uitgave van de Dubai Darts Masters de te kloppen man, al meent de website dartslive dat ook zijn landgenoot Raymond van Barneveld in de gaten moet worden gehouden. “Ik kan niet wachten om terug te keren in Dubai”, laat Van Gerwen weten via de toernooisite. “De Dubai Duty Free Darts Masters is een speciaal evenement en ik heb intens genoten van de vorige drie keer. Ik ga er alles aan doen om voor de vierde keer te worden bekroond. Maar het wordt geen eitje, want er staan acht geweldige darters aan de start.”

Phil Taylor

Ook Phil Taylor heeft complimenten in petto voor de aftrap van de World Series of Darts. Dat is een reeks toernooien buiten Europa, waarmee de bond PDC darten mondiaal groter wil maken. De zestienvoudig wereldkampioen prijst Dubai als de beste plek op de wereldbol en vindt het bijzonder om in een tennisstadion te spelen. Dezelfde plek waar Roger Federer al zeven titels bijeen mepte. “Het is wel een beetje winderig, maar dat geldt voor iedereen”, verklaart Taylor.

Nu Van Gerwen de sport domineert, moet The Power een beetje gaan vrezen dat hij niet al zijn records zal behouden. “Dat is oke, het stimuleert mij alleen maar om nog meer toe te voegen aan mijn prijzenkast. Bovendien: ik verwacht dat hij niet zestien keer wereldkampioen wordt. Het niveau van het hele speelveld is nu te hoog. Dat record van mij blijft denk ik altijd staan.” Ook is de man uit Stoke goudeerlijk als hem wordt gevraagd, wat hem motiveert om al dertig jaar te darten: “Geld. Ik moet toch ook mijn brood verdienen.”

Raymond van Barneveld

Ook Raymond van Barneveld wijst op de rol van geld in het darts. Ondanks zijn onwil om week in week uit te reizen voor zijn sport, zal hij voor de World Series wel present zijn in China, Japan, Dubai, Australië en Nieuw-Zeeland. ,Daar zit het grote geld”, zegt Barney, “als dáár goede spelers komen of de sport ontwikkelt zich, dan kan het darts wereldwijd heel groot worden.”

Gary Anderson

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson is voor de tweede keer present in Dubai. Vorig jaar raakte hij uit zijn concentratie, nadat vanuit het publiek iets naar hem werd geroepen. Het veld bestaat verder uit mannen die allemaal dit jaar ook present waren in de Premier League Darts: Adrian Lewis, James Wade, Peter Wright en Dave Chisnall.