Nederland in finale na valse start

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Vrijdag 22 September 2006 om 00:37
Het is Jelle Klaasen, Co Stompé, Niels de Ruiter en aanvoerder Vincent van der Voort gelukt zich te plaatsen voor de finale van het EK. In het evenement voor landenteams ging de eerste wedstrijd van het Nederlands team verloren. Daarna volgde een indrukwekkende reeks overwinningen.

De Nederlanders wonnen in de poulefase op het nippertje van Wales (9-8), maar hadden het een stuk minder lastig met Denemarken en Tsjechïe. Die landen werden met 9-4 verslagen door het keurkorps uit Nederland.
Duitsland, dat in de openingsduel van het in Ierland gespeelde EK nog verrassend won van Nederland, eindigde als derde in de poule. Denemarken ging aan de haal met de tweede plaats en verzekerde zich van een plek in de kwartfinale.

Daarin kwamen, naast Nederland, ook groepswinnaars Noord-Ierland, Schotland en Zweden in actie. Ook de nummers twee van de vier poules mochten door naar de knock-out-fase. Denemarken, Engeland, Noorwegen en Finland eindigden als tweede en konden hun toernooi vervolgen.

EK 2006 – Landenteams – Kwartfinale
Noord-Ierland 9-8 Finland
Nederland 9-6 Noorwegen
Schotland 9-6 Denemarken
Zweden 4-9 Engeland

Halve finale
Noord-Ierland 5-9 Nederland
Schotland 9-8 Engeland

Finale, zaterdag
Nederland – Schotland
(de Schotse equipe bestaat uit Gary Anderson, Mike Veitch, Paul Hanvidge en Paul McGimpsey).

EK 2006 – Vrouwen – Koppeltoernooi
In het koppeltoernooi voor vrouwen verliep de poulefase voor het Nederlandse duo buitengewoon succesvol. Francis Hoenselaar en Karin Krappen waren met 4-2 te sterk voor hun Zweedse en Duitse tegenstandsters. Het Finse duo wist één leg af te snoepen van Hoenselaar/Krappen (4-1), de Hongaarse vrouwen slaagden zelfs daar niet in (4-0).

In de kwartfinale was het Nederlandse tweetal een maatje te groot voor de Ierse vrouwen (4-1), maar in de halve finale ging het plotseling mis voor Hoenselaar en Krappen. Anne Kirk en Louise Hepburn uit Schotland waren met 4-2 te sterk voor de tot op dat moment ongeslagen Nederlandse vrouwen. In de finale van het koppeltoernooi staat het Schotse duo tegenover Trina Gulliver en Clare Bywaters; het koppel dat de eer van Engeland probeert hoog te houden.

Bron: WDF