Nederlands team wint EK, De Ruiter verliest finale

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Zondag 24 September 2006 om 00:27
Niels de Ruiter is Europees Kampioen. Toch zal de 23-jarige darter uit Nieuwegein niet helemaal tevreden zijn over de finaledag van het EK in Ierland. Samen met zijn teamgenoten Vincent van der Voort, Co Stompé en Jelle Klaasen greep hij namelijk wél de titel bij de teams. In het individuele toernooi kwam ‘The Excellent Dude’ in de finale niet voorbij Mark Webster uit Wales: 3-4.

Heren, Teamtoernooi
Het Nederlandse team, dat zich na een zwakke start op overtuigende wijze plaatste voor de finale, liet weinig heel van het sterke Schotse team. Met 9-2 ging de titel naar de oranjehemden.

Heren, Singletoernooi
Na drie 4-2 overwinningen in de eindfase van het toernooi, moest Niels de Ruiter de Europese Titel in het enkelspel laten aan Mark Webster. In een bloedstollende finale was de man uit Wales het scherpst in de beslissende leg: 4-3.

Heren, Koppeltoernooi
Het koppeltoernooi moest het stellen zonder Nederlanders in de finale. Vincent van der Voort/Jelle Klaasen verloren in de halve finale van het Finse duo Marko Kantele/Jarkko Komula. De Finnen moesten in de finale op hun beurt met 4-0 buigen voor Paul Hanvidge en Paul McGimpsey uit Schotland.

Vrouwen, Singletoernooi
Voorspelbaar, dat zeker. Maar dat maakt de toernooizege van Trina Gulliver er niet minder knap om. De Engelse won in de finale met 4-2 van haar teamgenote Clare Bywaters.

Vrouwen, Koppeltoernooi
Ondanks de verloren finale in het enkelspel, hoefde Bywaters niet zonder titel op zak naar huis. Samen met Gulliver was ze in de finale van het koppeltoernooi net even iets scherper dan het Schotse duo Anne Kirk/Louise Hepburn: 4-3.

Nederland pakte de winst in het puntenklassement bij de heren met 111 punten. De tweede plek was voor Schotland. Dat team sprokkelde 107 punten bij elkaar. De 67 punten die Finland verzamelde, bleken er voldoende te zijn voor de derde plaats.

Bron: WDF