Taylor wint Bavaria World Darts Trophy, Mighty Mike blijft bij WDF

door | februari 6, 2015
Auteur: Dick / Geplaatst op: Woensdag 13 September 2006 om 14:23
Phil Taylor heeft afgelopen zondag de vijfde editie van de Bavaria World Trophy op zijn naam geschreven. In de finale van dat Grand Slam-toernooi was de Engelsman scherper dan zijn tegenstander Martin Adams: 7-2. Michael van Gerwen heeft na afloop van het toernooi laten weten niet te verkassen naar de PDC.

Bavaria World Darts Trophy 2006 – De finale
In de finale van de Bavaria World Trophy bleef het, ondanks de forse eindstand, lang spannend. Martin Adams beet zich figuurlijk vast in Phil Taylor, maar moest zijn hoop op eindelijk eens een toernooizege op televisie laten varen nadat hij op enkele beslissende momenten zijn dubbel had gemist. Taylor, die bij de PDC al jaren domineert, maakte dankbaar gebruik van de slippertjes van zijn tegenstander en sleepte 45.000 euro in de wacht. ‘Wolfie’ vertrok richting Engeland met de helft van dat bedrag; 22.500 euro.

Van Gerwen blijft bij de WDF
Michael van Gerwen heeft na de Bavaria Trophy laten weten voorlopig bij de World Darts Federation te blijven spelen. De pas 17-jarige Brabander belegde een persconferentie om de geruchten over een overstap naar de PDC de wereld uit te helpen.
Dit weekeinde speelt ‘Mighty Mike’ in Engeland mee in de British Open, op jacht naar punten voor de diverse internationale ranglijsten.