Wint van Gerwen weer het WK darts? Voorspel de winnaar

door | augustus 24, 2017

Wint Michael van Gerwen het wereldkampioenschap darten in 2018? Het duurt natuurlijk nog even maar de meeste spelers zijn al bekend en van Gerwen is natuurlijk de titelhouder, dat brengt de nodige verwachtingen met zich mee.  Zoals je wellicht bekend is, wil van Gerwen altijd het onderste uit de kan halen door iedere wedstrijd en ieder toernooi er weer volledig voor te gaan. Ook het volgende wereldkampioenschap darten zien we daarom weer met vertrouwen tegemoet.

Even terug naar het vorige WK darten

Het vorige WK darten lijkt misschien al weer heel lang geleden maar het is slechts een half jaartje terug. Toen stonden we nog op de banken toen Michael van Gerwen in de finale de Schot Gary Anderson versloeg met imposante cijfers. Volgens de commentator was de finale helemaal compleet met veel actie, veel honderdtachtigers en ook het einde was een ware apotheose. Een genot voor iedere dart liefhebber. En dat hopen we komend jaar natuurlijk weer te mogen zien.  

michael van gerwen 1Dit was voor de altijd groen geklede van Gerwen alweer de tweede keer dat de titel van het wereldkampioenschap voor Nederland werd binnengesleept. Niet alleen in ons eigen land wordt de dart er daarom steeds populairder, ook in andere landen weten dartfans de kwaliteiten van de Nederlander te waarderen. Volgens vele experts, nationaal en internationaal, is van Gerwen op dit moment de beste dartspeler van de wereld.

De beste darter van de wereld komt uit Nederland

Als we er als dartfans eventjes over nadenken, is het eigenlijk best cool, de beste darter van de wereld is afkomstig uit ons eigen kikkerlandje. En dat terwijl er in Engeland veel meer mensen zijn die kaarten als hobby of zelfs professioneel beoefenen. Ook in Duitsland is de dart sport al groter dan ons maar toch komen de toppers op het gebied van darts nog altijd uit Nederland, en daar kunnen we trots op zijn.

ramon van barneveld

 

 

 

 

 

 

Door de resultaten die Raymond van Barneveld en nu Michael van Gerwen hebben gehaald is de populariteit van darten bovendien behoorlijk toegenomen in ons land. Mensen die wedden op sport doen dat ook graag bij dartwedstrijden. Steeds meer jongeren weten het dartbord weer te vinden en er wordt door de dartwinkels ook steeds meer verkocht. Allemaal signalen dat de dartsport in Nederland een ware boost kent door het succes van professionele darters zoals van Gerwen.

Voorspelde winnaar van het wereldkampioenschap darten in 2018

Het maakt niet uit of je graag naar darten op tv kijkt of dat je zelf graag een paaltje gooit. Ben je ook een echte expert op het gebied van darten? Dan kan zelfs jij een slaatje slaan uit de kennis die je hebt van het spel en de spelers. Voorspel de winnaar van het WK darten in 2018 en win zelf ook!